NNKY:n Maailmanliitto
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

NNKY:n Maailmanliitto

NNKY:n Maailmanliitto tukee naisia ja tyttöjä johtajuuteen, vahvistaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksien toteutumista, kasvattaa vastuullisuuteen sekä tekee vaikuttamistyötä, jonka alueina ovat: naisiin kohdistuva väkivalta, naisten seksuaali- ja lisääntymisterveys, hiv/aids, rauha ja oikeudenmukaisuus, naisten taloudellinen asema sekä kestävä kehitys.

NNKY:n Maailmanliiton tavoitteena on, että NNKY-liikkeen vaikutuspiirissä on vuoteen 2035 mennessä 100 miljoonaa tyttöäja nuorta naista.

Ensimmäiset NNKY-yhdistykset aloittivat toimintansa Englannissa 1850-luvulla. NNKY:n Maailmanliitto (World YWCA) on perustettu vuonna 1894. Nykyisin sen  toimisto sijaitsee Genevessä, Sveitsissä, josta käsin  yhteydenpitoa hoidetaan maailmanlaajoihin organisaatioihin kuten Kirkkojen Maailmanneuvosto, NMKY:n Maailmanliitto, Maailman partiojärjestöt, Punainen Risti/Punainen Puolikuu sekä YK ja sen alajärjestöt UNAIDS, UNICEF ja UNIFEM. 

NNKY:n Maailmanliiton koulutusohjelmat valmistavat naisia vastuunkantajiksi yhteisöissään ja maissaan. Koulutusta tarjotaan muun muassa johtamisessa, hallinnossa, vaikuttamisessa ja ajankohtaisissa naiskysymyksissä. 

Maailmanliiton vaikuttamistoiminta tähtää yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen oikeudenmukaisuuteen. Se pyrkii vaikuttamaan niihin syihin, jotka estävät naisia käyttämästä kaikkia kykyjään.

Lue lisää NNKY:n Maailmanliiton sivuilta http://www.worldywca.org

Lue myös lisää pohjoismaisesta ja eurooppalaisesta NNKY-yhteistyöstä.

   
   
   

Tukea ja välittämistä

Jäsenlehti Näkyvä Nainen

Hotelli Helka

Toimintakeskus Tunturikeimiö