IKIOMA ensikirjat® ovat mitä parhainta yhteistä tekemistä!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

IKIOMA ensikirjat® ovat mitä parhainta yhteistä tekemistä!

IKIOMA-hankkeessa vapaaehtoiset valmistavat jokaiselle Suomeen syntyvälle ja Suomessa olevalle ensikirjaikäiselle näkö- ja monivammaiselle lapselle juuri heitä varten suunnitellun IKIOMA ensikirjan®. Mikkelissä valmistettujen IKIOMA ensikirjojen luovutustilaisuus Essoten Perhetalossa palvelevalle lastenneurologian yksikölle 15.8.2019. Valokuva: A-M Kalliokoski

IKIOMA ensikirja® on kosketeltava, pienen näkö- ja monivammaisen lapsen apuväline, joka vie hänet esteettömän lukemisen, oppimisen ja kirjallisuuden alkulähteille.


Mikkelin NNKY:ssä on jo ensimmäiset IKIOMA ensikirjat tehty ja kirjatalkoita jatketaan syksyllä.

Lisäksi Mikkelissä järjestetään viikonlopun mittainen ohjaajakoulutus 12.–13.10.2019 Mikkelin kansalaisopistossa. Mukana ovat IKIOMA -työn koordinaattori Vuokko Keränen, IKIOMA -ohjaaja Pirkko Poméll ja vapaaehtoistoimija Anitta Tukiainen.
 

Miten IKIOMA ensikirjat tulivat osaksi Mikkelin NNKY:n toimintaa?
 

Mikkelin NNKY:n puheenjohtaja Pirkko Poméll innostui IKIOMA ensikirjasta® heti nähtyään Suomen NNKY-liiton Näkyvä Nainen -jäsenlehdessä ilmoituksen Lahdessa järjestettävästä ohjaajakoulutuksesta maaliskuussa 2018.

– Soitin Vuokko Keräselle, sillä tuli olo, että juuri tuonne haluan mukaan! Hän varmisti, että olen kurssin jälkeen valmis ohjaamaan kirjojen valmistamista. Onneksi mahduin kurssille mukaan! 

– Kurssin jälkeen kerroin asiasta täällä yhdistyksessämme sekä tietenkin ystävilleni ja tutuilleni. Me kolme, Eija Liisa Putkonen, Anitta Tukiainen ja minä saimme sovittua helpoiten yhteiset ajat, ja kun Anitta antoi toimivat tilat käyttöömme, niin vapaaehtoistyömme hyvän asian puolesta lähti liikkeelle.

– Olemme usein todenneet, että näiden kirjojen valmistaminen on sisällöltään mitä parhainta yhteistä tekemistä! Nyt olemme mielellämme auttamassa Vuokkoa IKIOMA -ohjaajakoulutuksen toteuttamisessa täällä Mikkelin kansalaisopistolla.

Mikkelin NNKY:n IKIOMA ensikirja -talkoista ja ohjaajakoulutuksesta lisätietoja pj. Pirkko Poméll, 050 368 3875, **@**

*

Valtakunnallista IKIOMA ensikirja® -hanketta koordinoi Oulun NNKY. 

Vuokko Keränen, IKIOMA-toiminnan koordinaattori 
**@** 
puh. 044 741 6862 

http://ikiomaensikirja.fi/ikioma/