2012: NNKY:n ja NMKY:n rukouksen ja maailmanyhteyden viikko
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Väkivalta ei saa viimeistä sanaa. Tie väkivallattomaan maailmaan

Perinteistä NNKY:n ja NMKY:n rukouksen ja maailmanyhteyden viikkoa vietettiin 11.–17.11.2012 teemalla Väkivalta ei saa viimeistä sanaa. Tie väkivallattomaan maailmaan. Viikon myötä maailmanlaajat NNKY- ja NMKY-liikkeet haastavat ja inspiroivat ihmisiä toteuttamaan visiota väkivallattomasta tulevaisuudesta.

NNKY:t ja NMKY:t uskovat puuttumiseen ongelmien perimmäisiin syihin, ei vain niiden oireisiin. Usein väkivallan katsotaan olevan yksityisasia eikä rikos. Kulttuuria ja perinteitä käytetään tietoisesti tai tiedostamatta aggression välikappaleina tukemaan vallan väärinkäyttöä. Perheväkivaltaa kuten raiskausta avioliitossa, naisen sukuelinten silpomista, myötäjäiskuolemia ja naisen surmaamista saatetaan perustella perinteisellä käytännöllä.

Yhä väkivaltaisemmaksi käyvässä maailmassa on kuitenkin olemassa naisia, miehiä ja nuoria, jotka uskaltavat nousta vastarintaan luovasti, väkivallattomasti ja rohkeasti. Tämänvuotinen NNKY:n ja NMKY:n rukouksen ja maailmanyhteyden viikon vihkonen tuo esille näkökulmia voittaa väkivalta rauhanomaisin keinoin. Se sisältää jokaiselle päivälle tekstin, kysymyksiä pohdinnan tueksi sekä rukouksen. Aineiston voi lukea ja tulostaa Suomen NNKY-liiton kotisivuilta www.ywca.fi suomeksi sekä englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi NNKY:n Maailmanliiton kotisivuilta www.worldywca.org. Suomessa viikkoa vietetään paikallisissa tapahtumissa Jyväskylän NNKY:ssä sekä Helsingin, Kuopion, Tampereen, Turun ja Vantaan NMKY:issä.

Väkivallattomuuden teema jatkuu 26.11.–2.12.2012, jolloin Suomessa vietetään Väkivallatonta viikkoa. Pohjois-Amerikassa toimivista NNKY:istä vuonna 1995 liikkeelle lähteneen kansainvälisen teemaviikon suosio on levinnyt lähes 40 maahan kuudessa maanosassa.

NNKY, Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys, on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen naisten ja nuorten naisten liike, joka toimii noin 120 maassa tavoittaen noin 25 miljoonaa ihmistä. Suomessa itsenäisiä NNKY-paikallisyhdistyksiä koordinoi Suomen NNKY-liitto.

NMKY, Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys, on nykyisin maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike, jonka parissa toimii maailmanlaajuisesti noin 48 miljoonaa ihmistä. Suomen NMKY koostuu kahdesta kansallisesta liitosta, Suomen NMKY:n Liitosta ja liikuntajärjestö Suomen NMKY:n Urheiluliitosta sekä paikallisyhdistyksistä.


docx liite

NNKY:n ja NMKY:n rukouksen ja maailmanyhteyden viikko 2012