TIEDOTE: NNKY:n tunnustuspalkinto 2019 tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkueelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

NNKY:n tunnustuspalkinto naisten U17-jalkapallomaajoukkueelle

NNKY:n tunnustuspalkinnon vastaanottivat vuoden 2018 naisten U17-jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta ja pelaajista Katariina Kosola, Alisa Hokkanen ja Emma Immonen. Palkinnon ojensi Suomen NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni.

Naisten U17-jalkapallomaajoukkue, Suomen Palloliitto on saanut vuoden 2019 NNKY:n tunnustuspalkinnon.

Joukkue on ikäluokassaan Suomen ensimmäinen, joka on pelannut itsensä MM-lopputurnaukseen.

Toukokuussa 2018 joukkue saavutti Liettuassa pelatussa EM-lopputurnauksessa kolmannen sijan ja sen myötä paikan ikäluokan MM-lopputurnaukseen, joka pelattiin Uruguayssa marraskuussa 2018.

Joukkue on menestynyt kovalla työllä, ja pelaajat toimivat hienoina esikuvina nuoremmille pelaajille.

Jalkapallon suosio tyttöjen harrastuksena on kasvussa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Jalkapalloa harrastetaan ympäri maata, mutta huomiota on edelleen kiinnitettävä tyttöjen joukkueille osoitettujen resurssien ja liikuntavuorojen tasa-arvoon.

Työtä tyttöjen ja naisten huippu-urheilun ja pelaajaurien tukemiseksi riittää: Yle Urheilun tekemän selvityksen mukaan naisjalkapalloilija tienaa 4 senttiä jokaista miesjalkapalloilijan euroa kohti.

− Suomen NNKY-liitto haluaa antaa tunnustuksen ja tuen naisten U17-jalkapallomaajoukkueelle kovasta työstä ja voitontahdosta, jolla tytöt selvittivät joukkueensa viime vuonna ikäluokkansa ensimmäisenä suomalaisena joukkueena MM-lopputurnaukseen. Samalla haluamme kiinnittää huomion jalkapallon ja laajemmin urheilun epätasa-arvoon, mikä näkyy mm. tyttöjen ja naisten urheilun resurssoinnissa, palkoissa, medianäkyvyydessä ja yleisessä arvostuksessa, painottaa Suomen NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni.

− Olen erittäin onnellinen joukkueen puolesta ja otamme tunnustuksen vastaan ylpeinä ja kiitollisina. Palkinto osoittaa, että joukkueen tekemä valtava työmäärä ja sitoutuminen on huomioitu ja tunnustetaan myös lajiyhteisön ulkopuolella. Tämä luo meille kaikille uskoa tavoitella korkealle myös tulevaisuudessa ja antaa merkitystä työllemme. Palkinto auttaa meitä ihan konkreettisesti luomaan tyttöjen maajoukkueiden tulevan syksyn toiminnasta entistä laadukkaampaa, kiittää joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta.

Suomessa jalkapallon harrastajiksi on rekisteröitynyt lähes 30 000 tyttöä ja naista, ja se on ylivoimaisesti suurin tyttöjen palloilulaji. Todellisuudessa lajin harrastajamäärä on vielä isompi, sillä moni harrastaa jalkapalloa myös ilman peleihin oikeuttavaa lisenssiä. NNKY:n tunnustuspalkinnolla Suomen NNKY-liitto kannustaa lisäämään panostusta tyttöjen jalkapalloon ja kehittämään sitä edelleen, jotta tyttöjen mahdollisuudet menestyä lajissaan paranisivat.

Suomen NNKY-liiton jakama NNKY:n tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävälle naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistävälle, NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaiselle toiminnalle. Riutulan rahastosta myönnettävä tunnustuspalkinto on tänä vuonna suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Tunnustuspalkinto luovutettiin Maailman NNKY-päivän brunssilla 24.4.2019 hotelli Helkassa, Helsingissä. Tämänvuotista voittajaa ehdotti tasa-arvoasiain neuvottelukunta.

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on eri-ikäisten, rohkeasti toistemme ja koko maailman hyväksi toimivien tyttöjen ja naisten liike. Vaikutamme ja viestimme tasa-arvokysymyksistä ja tuemme tyttöjä ja naisia eri elämänvaiheissa.