Pääsiäisen kirkkodraama, MARKUS PASSIO
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Pääsiäisen kirkkodraama, MARKUS PASSIO

Ihmisen kokoinen

 

Esityksen sisältö ja toteutus

Mikkelin NNKY järjestää yhteistyössä paikkakuntamme toimijoiden kanssa pääsiäiseen johdattavan tilaisuuden. Pääsiäisen kirkkodraaman esityspaikat ovat Mikkelin tuomiokirkko to 11.4.2019 klo 18.00 ja Ristiinan kirkko su 14.4.2019 klo 18.00.

Tilaisuudessa toteutetaan uudenlainen, osallistava esitys. Tavoitteena on pääsiäissanoman välittäminen kuulijoille elämykseksi visuaalisesti ja mukaansa tempaavasti, jossa musiikki, runo, evankeliumi ja visuaaliset elementit muodostavat kärsimysnäytelmän. Tyhjän haudan kautta jää Jeesuksen ylösnousemuksen ilo, toivo ja valo.

Esitys on monitasoinen Raamatusta nykypäivään ulottuva. Lea Suopellon kirjoittamat ja lausumat runot kuljettavat nykyajassa, jonka Riitta Kuusen valitsemat Raamatun tekstit kehystävät evankeliumilla. Runojen perussanoma on ihmisen matka täällä ajassa, johon yhdistyy Jeesuksen kärsimysnäytelmä. Tarja Pyhähuhta esittää Raamatun tekstit ja vastaa esityksen ohjauksesta. Riitta ja Matti-Veikko Kuusi valitsevat esittämänsä virret ja musiikin.

Kuulijat kulkevat saman matkan mielessään ja osallistuvat virsilauluun. Esityksen kesto on noin yksi (1) tunti.

Toivomme, että järjestämästämme Markus passiosta on mahdollista kehittää vuosittainen tapahtuma, pysyvä osa kirkkovuotemme pääsiäisperinnettä.

Työryhmään kuuluvat ja esiintyjien yhteystiedot

Musiikki: Director cantus et musices, musiikkineuvos Matti-Veikko Kuusi

Laulu: Rovasti Riitta Kuusi, puh. 045 232 1622, **@**

Runot ja lausunta: Lea Suopelto, puh. 050 588 5243, **@**

Otteet Markuksen evankeliumista ja ohjaus: Tarja Pyhähuhta, puh.050 554 0286, **@**

Valot: Janne Ahokas

Yhteyshenkilö: Mikkelin NNKY ry, pj. Pirkko Poméll

 

Tietoa Mikkelin NNKY ry:stä / Mikkelin Nuorten Naisten Kristillisestä Yhdistyksestä

Toimintamuotoinamme Mikkelissä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät jäsenillat erilaisin teemoin. Kokoonnumme jäseniltoihimme seurakuntakeskuksen yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin Tansaniassa sijaitsevaa tyttöjen ompelukoulua, jonka tarkoituksena on käsityötaitojen lisäksi opettaa monenlaisia elämäntaitoja.

Perulaiselle Maria -kummitytöllemme toimitamme kuukausiavustuksen World Vision - organisaation kautta.

Uusimpana toimintamuotonamme ovat IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Jäsenemme ovat neuloneet myös villasukkia ensisynnyttäjä -äideille lahjoitettavaksi 120 -vuottaan juhlivalle Martta-liitolle.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkomatkan sekä matkoja erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä.

Jäseniltoihimme ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet!

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on vuosien 2019 - 21 strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot. Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi Kamalat äidit® -ryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettu vertaisryhmä. Myös eri elämänvaiheissa oleville naisille voidaan perustaa Voimasiskot -vertaisryhmä tai -ryhmiä.

Jos olet kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, kyseisten ryhmien ohjaajana tai jäsenenä toimimisesta, jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä yhdistyksessämme, ole hyvä ja ota yhteyttä, puheenjohtaja Pirkko Poméll, puh. 050 368 3875, **@** , sihteeri Sirpa Helanneva, puh. 040 147 0555, **@**