NNKY mukana nuorisojärjestöjen yhteiskampanjassa seurakuntavaaleissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

NNKY mukana nuorisojärjestöjen yhteiskampanjassa seurakuntavaaleissa

Syksyn 2018 seurakuntavaaleissa Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ja Suomen NNKY-liitto tekevät yhteiskampanjaaa nuorten innostamiseksi seurakuntavaaleihin yhdessä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI:n, Nuori kirkko ry:n sekä Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat -yksikön kanssa.

Seurakuntien luottamushenkilöistä vain 6% on alle 30-vuotiaita. ”Näissä vaaleissa nuoret saavat äänestää yhdenvertaisina seurakuntalaisina. Kirkko on mukana äänestysikärajan laskemisen esijoukoissa ja näyttää mallia kansainvälisesti tarkasteltuna. Nuoret haluavat vaikuttaa ja ottavat sen vallan käyttöön, mikä heille on annettu”, sanoo Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Järjestöt tuottavat yhdessä materiaalia kannustaakseen nuoria ehdolle ja äänestämään. Luvassa on mm. somepäivystystä, videoita, oppaita, ja koulutusmateriaalia.

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Vaaleissa voivat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet ja ehdolle voivat asettua 18 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Seurakuntavaalit ovat Suomessa ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa äänioikeus on jo 16-vuotiailla.