Keski-Uudenmaan NNKY:n historiaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Keski-Uudenmaan NNKY:n historiaa

Jokos-piiristä kaikki alkoi

Mistä ihmeen jokoksesta? Lapissa kutsutaan jokokseksi porojen astumaa polkua. Mutta eihän Kerava ole Lappia eivätkä porot astele näissä maisemissa! Mutta Keravalla toimii Jokos.

Runsas parikymmentä vuotta sitten iso joukko keravalaisia naisia innostui lähtemään Lappiin Keimiötunturin juurelle NNKYn liiton Keimiötunturin majalle Muonioon ruska-aikaan. Reissu onnistui yli odotusten. Lappi lumosi etelän tallaajat täydellisesti. Vuosien varrella on koluttu Pallaksen maastot, Jerisjärven tienoot, Torassiepin kylä ja käyty Jäämeren rannoilla -tukikohtana aina Keimiötunturin maja.

Kun reissujoukko kasvoi, ystävystyi ja halusi olla muulloinkin yhdessä, syntyi Jokos-piiri. NNKY:n periaatteet olivat meille läheisiä ja useat olivat seurakunnan aktiivisia jäseniä, niinpä perustimme Keravan NNKY-yhdistyksen, joka rekisteröitiin vuonna 1991. Mietimme omaa kerhonimeä ja muutamien tuumailujen jälkeen syntyi Jokos.

Jokoslaiset kokoontuvat säännöllisesti joka toinen viikko. Moni ystävä on poistunut joukosta lopullisesti, mutta uusia on tullut tilalle ja tunnelma on yhtä läheinen kuin ennenkin. Alkuaikoina kokoontumisten keskustelu pyöri jonkin teeman ympärillä, mutta jo usean vuoden ajan olemme iloinneet pelkästä yhdessäolosta ja vilkkaasta vuorovaikutuksesta ”maailmanparannus -menetelmällä”.

Yhdessäolon tekee likeiseksi ja tärkeäksi itse kullekin se, että lähes kaikki ovat
olleet mukana alusta asti. Mutta myös ne, jotka ovat tulleet myöhemmin piiriin, ovat vahvasti saman tien kulkijoita, yhtä
rakkaita ja tärkeitä jokoslaisia kuin entiset haasurallatkin! Kaikki olemme
ikinuoria.