Naiset tunturissa -viikko
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Naiset jälleen tunturissa

Naiset tunturissa -viikko 26.8. - 1.9.2018 Tunturikeimiöllä Muoniossa
 

Naiset Tunturissa -viikko on ollut jälleen kerran niin onnistunut, että innostuneet osallistujat ovat jo käynnistäneet ilmoittumisen ensi vuoden Naiset tunturissa -viikolle!

Runsaaseen ohjelmaan on sisältynyt vaellusta, yhteisiä tuokioita ja monipuolisia vierailukohteita. Lapin NNKY:n varapuheenjohtaja ja Kittilän seurakunnan nuorisotyöntekijä Miia Kaartama esitteli Kittilän kirkkoa.

Särestöniemi-museo kokonaisuutena puhutteli. -  Taideteokset, rakennukset, vieressä virtaava Ounasjoki ja koko alue oli kuin pyhiinvaellus, oli aivan tuuleton päivä, muuta ääntä ei ollut kuin oppaan kerronta ja naisten puheensorina, kuvailee Suomen NNKY-liiton järjestösihteeri Riitta Räntilä.

- Tänään ohjelma jatkuu talkoiden merkeissä. Kova kuhina käy leipomisessa, halkojen pinoamisessa ja ikkunoiden pesussa, hiljaisempaa on mustikoiden poiminta. Illalla kyläläiset kokoontuvat Tunturikeimiön kyläiltaan yhdessä Naiset tunturissa -viikon kanssa. Illan ohjelmassa Siru Vuorinen kertoo erilaisista risteistä.

 

Kiinnostuitko vuoden 2019 Naiset tunturissa -viikosta?

Ota yhteyttä järjestösihteeri Riitta Räntilään, **@**

 

Kuvat: Siru Vuorinen

 

** Särestöniemi-museo Kittilän Kaukosessa esittelee taiteilija, professori Reidar Särestöniemen (1925–1981) taidetta ja hänen asuin- ja työympäristönsä. Taiteilijan kuoleman jälkeen hänen veljensä Anton Särestöniemi (1921–1997) lahjoitti perintöosansa Särestöniemen Museosäätiölle, mikä mahdollisti museon perustamisen vuonna 1985.
Reidar Särestöniemi rakennutti gallerian ateljeekotinsa viereen vuonna 1972. Arkkitehdit Reima ja Raili Pietilä suunnittelivat mahtavan kelohonkarakennuksen, joka sulautuu ympäröivään maisemaan täydellisesti. Särestöniemi oli yksi aikansa tunnetuimpia taiteilijoita, jonka luona vieraili paljon ihmisiä tavallisista matkailijoista taiteenostajiin ja valtiovieraisiin. Galleria toimi sekä näyttely- että edustustilana saunoineen. Gallerian uima-altaassa Särestöniemi sai uida kuin hylje taulujensa keskellä.
- Lähde: https://www.sarestoniemimuseo.com/

 

Vuoden 2017 Naiset tunturissa -viikkoon voi käydä tutustumassa tästä linkistä: http://www.ekumenia.fi/etusivu/ajankohtaista_-_aktuellt/naiset_tunturissa__oppi_ottakaamme_joutsenista/