Tuetaan Liberian tyttöjä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Tuetaan Liberian tyttöjä

”Pienikin on paljon, kun se on siunattua” ja ”Pienistä puroista kasvaa isompia jokia”, sanoi Roseline Toweh, Liberian NNKY:n pääsihteeri kuultuaan Suomen NNKY-liiton kautta ohjautuneista tukisummista.

Liberian NNKY:n keskustoimiston yläkertaan rakennetussa 40-paikkaisessa hostellissa on nyt tukevat kalusteet, kun Monrovian Cape-hotelli lahjoitti sinne käytöstä poistettuja kalusteita. Liberian NNKY:n hallitus tukee projektia, jossa pyritään saamaan kadulle jätettyjä nuoria naisia turvaan ja uuteen ammattiin.

– Valitettavasti ei ole harvinaista, että alle 10-vuotias on raiskattu ja perheen hylkäämä. Tai että 14-vuotias ei ole vielä ollut päivääkään koulussa, jatkoi Roseline.

Hän kertoi, että NNKY on perustanut terveysministeriön sosiaalityön yksikön kanssa vertaisryhmiä näille nuorille naisille ja yhtenä taito- ja ammattikoulutuksena on ollut ompelu- ja tekstiilityötä. Tähän koulutukseen tarvittava materiaali, erilaiset kankaat on hankittu Suomesta saaduilla varoilla.

Helsingfors KFUK:n tuella varustettu keittiö on jatkuvassa käytössä. Kadulla eläneille tai sinne joutuneille naisille pidetään yllä väliaikaista tukipistettä, siirtymätilaa, jossa voi olla 1–2 kk saamassa pohdinta- ja koulutustukea.

Pirjo-Liisa Penttinen

Kirjoitus on julkaistu Näkyvä Nainen -lehdessä 3/2016


Sinäkin voit auttaa

Suomen NNKY-liitto tukee Liberian NNKY:n tekemää työtä tyttöjen ja naisten hyväksi. Suomesta lahjoitettuja varoilla on mahdollistettu esimerkiksi useiden tyttöjen koulunkäynti sekä tuettu taistelussa ebolaa vastaan.

Esimerkiksi yhden lapsen koulunkäynti maksaa noin 150 euroa vuodessa. Summa sisältää:

  • koulumaksun, joka kattaa myös opettajien palkat (90 €)
  • kirjat ja muut materiaalit, kuten kynät ja vihkot (30 €)
  • koulubussimatkat (15 €) sekä
  • koulupuvun 20 € (kaksi vaatekertaa).

Lahjoita ilman ylimääräisiä välikäsiä

Suomen NNKY-liitto ohjaa Liberian NNKY:lle lahjoitetut varat suoraan Liberian NNKY:lle, suoraan ruohonjuuritason työhön. 

Keräystili: Danske Bank DABAFIHH, FI39 8000 1300 7040 05.

Keräyslupa: POL-2014-14800 päätös 12.2.2015. Lupa on voimassa 12.2.2015–11.2.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kiitos tuestasi!