12.1.2016: Liberian NNKY:n ebola-taistelu suomalaisten avulla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Suomen NNKY:n avulla ebolaa vastaan

Liberian NNKY hankki suoja-asut ebolan vastaista työtä varten.

Suomessa kerätyillä varoilla järjestettiin esimerkiksi koulutusta, hankittiin suoja-asuja, valistettiin asukkaita siinä kuin hankittiin ruokaa ja hygieniatuotteita ebolan takia karenssiin joutuneille.


Liberian NNKY:n ebola-kampanja tavoitti ebola-epidemian aikana muun muassa yli 550 kotia, noin 1 500 ebolaan sairastunutta sekä 250 ebolan seurauksena orvoksi jäänyttä lasta. Kampanja käynnistettiin järjestämällä koulutus ebolaan liittyvistä kysymyksistä. Tämän jälkeen valistettiin ebolasta sekä keskityttiin tukemaan ebola-tartunnan saaneita perheitä sekä ebolan seurauksena orvoksi jääneitä lapsia. Projektin tavoitteena oli tukea Liberian valtion organisoimaa taistelua ebola-epidemiaa vastaan.

Käytetyistä tavaroista riisisäkeiksi

Sanotaan, että hätä keinot keksii ja että hädässä ystävät tunnetaan. Liberian NNKY:n työn tukemiseksi suomalaiset NNKY:n paikallisyhdistykset ovat keksineet erilaisia tapoja kerätä varoja. On esimerkiksi pidetty kirpputoria sekä järjestetty hyväntekeväisyyskonserttia. Kerätyillä varoilla on Liberiassa pystytty järjestämään koulutusta, mutta yhtä lailla tekemään hankintoja – esimerkiksi riisiä ja saippuaa karenssiin joutuneille.

Kaiken kaikkiaan lahjoituksia ovat tehneet niin eri yhteisöt kuin yksityishenkilöt. Osa lahjoittajista on esimerkiksi ohjannut merkkipäivämuistamiset Liberian NNKY:n työhön.

Haasteet eivät loppuneet, työ ja varojen keräys jatkuvat

Taistelu ebola-virusta vastaan on kääntynyt arjen tukemiseksi. Joidenkin arvioiden mukaan maan toipuminen epidemiasta vie kuitenkin jopa useita vuosia, joten arjen tukemisen haasteet ovat sen mukaiset.

Suomen NNKY-liitto jatkaa Liberian NNKY:n työn tukemista, joten jos haluat tukea liberialaisten naisten ja tyttöjen arkea – huolehtia esimerkiksi siitä, että tytöt voivat käydä koulua – voit lähettää tukesi Liberian NNKY:lle Suomen NNKY-liiton kautta.

Kiitos tuesta Liberian NNKY:n hyväksi!

 

Täytätkö pyöreitä tai juhlitko muutoin? Ohjaisitko merkkipäivämuistamiset Liberian NNKY:n työn tukemiseksi?

 

Keräystili: Danske Bank DABAFIHH, FI39 8000 1300 7040 05.

Keräyslupa: POL-2014-14800 päätös 12.2.2015. Lupa on voimassa 12.2.2015–11.2.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.