30.11.2015: Uusi puheenjohtaja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Suomen NNKY-liitolle uusi puheenjohtaja ja hallitus

Sunnuntaina 22.11.2015 järjestetyssä liiton kokouksessa äänestettiin Suomen NNKY-liitolle uusi puheenjohtaja sekä uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Liiton kokous valitsi Suomen NNKY-liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2016–2017 TT, tutkija Minna Hietamäen.

Minna Hietamäki työskentelee ekumeniikan alan tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa ja on perehtynyt kirkkojen ja kristittyjen yhteyspyrkimyksiin. Hietamäki on Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) hallituksen jäsen ja SEN:n Opillisten kysymysten jaoston puheenjohtaja. Lisäksi Hietamäki on Luterilaisen maailmanliiton neuvoston (LML) jäsen. Minna Hietamäki on toiminut tutkijatyön lisäksi uskonnonopettajana sekä Kirkon Ulkomaanavun ja Ruotsin kirkon palveluksessa.

– Olen paljasjalkainen helsinkiläinen, jolle on tullut tutuksi niin koululuokat kuin tutkijan kammiot. Jokaisesta työtehtävästä olen saanut evästä tuleviin tehtäviini, mutta huomaan tarkastelevani asioita ikään kuin opettajan silmin, kertoo Hietamäki.

NNKY-liike pyrkii ekumeeniselta pohjalta edistämään naisten oikeuksia ja tasa-arvoa sekä nuorten naisten pääsyä vastuunkantajiksi. Tässä työssä on hyödyksi kaikki se kokemus, joka Minna Hietamäellä on niin luottamustoimissa kuin esimerkiksi Luterilaisen maailmanliiton linjaus sukupuolten välisestä oikeudenmukaisuudesta -julkaisun kääntäjänä.

Suomen NNKY-liitto kiittää puheenjohtajana kaksi kautta palvellutta Tuuli Raamatia ja toivottaa uuden puheenjohtajan lämpimästi tervetulleeksi.

Muutokset hallituksessa

Hallituksen jäseninä jatkavat Sanna Haapasaari (Jyväskylän NNKY), Leena-Maria Kyyhkynen (Kotkan NNKY), Veera Lupunen (Helsingin NNKY) ja Riitta Rauhala (Tampereen NNKY). Kiitokset yhteistyöstä hallituksesta poisjääville Leena Parkkoselle (Mikkelin NNKY), Marita Oksaselle (Oulun NNKY) ja Ulrika Holmlundille (Helsingfors KFUK). Heidän tilalleen valittiin Enni Riukulehto (Jyväskylän NNKY), Linda Jordas (Helsingfors KFUK) ja Irmeli Parviainen (Oulun NNKY). Katri Jussila (Helsingin NNKY) valittiin hallitukseen toiselle kaudelle.

Suomen NNKY-liitto kiittää hallituksessa palvelleita sekä toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi.