Pohjoismaat tutuksi kesäleirillä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Pohjoismaat tutuksi kesäleirillä

Vauhdikasta toimintaa ja uusia ystäviä eri Pohjoismaista! 

NMKY:n ja NNKY:n pohjoismainen varhaisnuorten leiri järjestetään joka toinen vuosi. Leirin valmisteluja ohjaa NNKY:n ja NMKY:n pohjoismainen lapsi- ja nuorisokomitea NBK (nordiskt barn- och ungdoms kommitté), joka kokoontuu aina syys-lokakuun vaihteessa arvioimaan ja suunnittelemaan toimintaa. Leirin järjestämiseen NNKY:t ja NMKY:t hakevat pohjoismaista NORDBUK-avustusta. 

Monipuolista tekemistä pohjoismaisella leirillä Uumajassa 

NMKY:n ja NNKY:n pohjoismaiselle varhaisnuorten leirille Ruotsissa Uumajassa 21.–26.7.2014. osallistui yhteensä noin 90 nuorta ja ohjaajaa. Suomen lisäksi leirillä olivat edustettuina Tanska, Färsaaret, Islanti ja Ruotsi. Leirin yhteydessä järjestettiin nuorten ohjaajien koulutus, johon osallistui seitsemän suomalaista nuorta.

Ohjelma alkoi vauhdikkaasti heti ensimmäisenä päivänä. Tutustuimme leirialueeseen ja toisiimme erilaisten ryhmäytysharjoitusten avulla. Viikon aikana toimimme pienryhmissä ja pääsimme kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja. Toimintoina olivat yläköysirata, jossa osallistujat pääsivät kokeilemaan omia rajojaan ja moni ylittikin itsensä erittäin hienosti, melonnassa seikkailtiin hylkyjen keskelle aarretta etsimään, purjevene-työpajassa nautiskeltiin rauhallisesta menosta ja osa pääsi myös kokeilemaan miten purjevenettä ohjataan, kädentaidoissa luovuus pääsi valloilleen ja olemassa olevista materiaaleista sai loihtia lähes mitä tahansa itse halusi.

Viimeisenä leiripäivänä pääsimme tutustumaan ohjaajakoulutettavien johdolla mm. suomalaisiin ja islantilaisiin leikkeihin, peleihin ja kilpailuihin. Iltapäivällä oli vielä valinnaiset työpajat, rohkeimmat uskaltautuivat kiipeämään korkean kiipeilyseinän päälle ja hyppäämään sieltä jättikeinun keinutettavaksi. Muita pajoja olivat mm. jousiammunta, sepänpajassa työskentely ja kalliomaalaus. Vähäisen vapaa-ajat vietimme meressä uiden ja auringosta nauttien.

Pääsimme myös tutustumaan Uumajan Norrbyskärin sahateollisuuden historiaan leirin aikana. Kävimme turistijunan kyydillä kiertämässä saaria ja museossa ihmettelemässä saaren pienoismallia 1920-luvulta.

Oma maa tutuksi

Jokaisella maalla oli oma ilta, jonka ohjelmasta he itse vastasivat. Iltaohjelmissa esiteltiin maan ihmisiä, tapoja ja kulttuuria. Suomen iltaohjelma oli täysin nuorten tekemä ja heidän näköisensä. Nuoremme halusivat myös pitää iltahartauden samaisena iltana. Ohjaajatiimi oli illan jälkeen iloinen ja onnellinen omista nuoristaan. Niin hienosti he hoitivat vastuunsa.

Pienemmistä ja suuremmista käytännön ongelmista ja haasteista huolimatta leiri oli erittäin onnistunut. Suomalaiset nuoret olivat erittäin ihania ja toimivat edukseen! Leirillä luotiin ystävyyttä yli Pohjoismaiden rajojen.

 

Vantaalla, Helsingissä ja Turussa 7.8.2014

Marja-Riitta Typpi (NBK/Vantaan NMKY), Veera Lupunen (Helsingin NNKY) ja Vilma Suominen (Turun NMKY)

 

Tukea ja välittämistä

Jäsenlehti Näkyvä Nainen

Hotelli Helka

Toimintakeskus Tunturikeimiö