Tekemistä ja nähtävää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Lupa tehdä, lupa olla tekemättä

Aivan lähellä oleva erämaaluonnon rauha ja hiljaisuus ovat parasta mitä voimme tarjota. Lumettomaan aikaan (kesä-lokakuu) siitä pääsee parhaiten nauttimaan patikkaretkillä tunturissa tai veneretkillä läheisillä järvillä ja joilla. Lapin yötön yö kypsyttää mehukkaat marjat ja taitava kalastaja saa saaliikseen harrin tai siian - ehkäpä lohenkin.

Polkupyörälläkin pääsee pikkuteitä pitkin keskelle erämaan hiljaisuutta. 

Läheltä löytyy paljon kiinnostavia kohteita, jotka kertovat alueen elämästä ja kulttuurista. Esimerkiksi Keimiöniemen kalapirtit kertovat alueen pitkästä kalastushistoriasta, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston opastuskeskukset Pallaksella, Ylläksellä ja Hetassa alueen monipuolisesta luonnosta, Lapinkartano Torassiepissä poronhoidosta sekä Harrinivan lomakeskuksessa voi tutustua koiratarhan elämään tai koskenlaskuun.

Lumen aikaan (marras-toukokuu) tarjoamme maan kauneimman latuverkoston. Ensilumen ladut Oloksella valmistuvat lokakuun lopulla ja heti kun luonnon lunta on tarpeeksi, kunnossapidetään latureittiä Muoniosta Jerisjärvelle. Helmikuun puolestavälistä toukokuun loppuun on latuja hiihdettävänä yli 200 kilometriä! Lumikengät ovat myös hyvät välineet, jos haluatkin pois urilta villiin ja vapaaseen luontoon.

Lisätietoja latuverkostosta:

www.tunturi-lappi.fi/kartta/muonion-latukartta/

Läheiset maan suurimmat laskettelukeskukset Levi (40 km), Ylläs (55 km), Olos (15 km) ja Pallas (15 km) ovat kaikki alle tunnin automatkan päässä. Halutessasi voit valita myös poro-, husky- tai kelkkasafarin.