Jäsenmatka Skotlantiin 2019
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Mikkelin NNKY:n jäsenmatka Skotlantiin 2019

Linnojen, vuorien ja tarinoiden Skotlanti

ma−to 3.−6.6.2019

Glenjoen laakson postikorttimaiset maisemat, Pitlochryn viehättävä pikkukaupunki,  Stirling ja linnavierailu, sympaattinen pääkaupunki Edinburgh nähtävyyksineen, kuten kuningattaren Skotlannin koti, Holyroodin palatsi ja High Kirk of Scotland sekä Britannia-laiva, joka toimi neljä vuosikymmentä kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin sekä yksityisenä loma-aluksena että virallisten vierailujen laivana.

 

Matkaohjelma Skotlannissa


3.6. maanantai          

STIRLING
Klo 08:10  Finnairin lento Helsingistä Edinburghiin. Lentokentältä ajamme kohti Stirlingin kaupunkia, joka oli aikoinaan Skottivaltakunnan pääkaupunki ja monien valtataisteluiden tapahtumapaikka. Kaupungin keskiaikaisessa vanhassa kaupungissa on Skotlannin toiseksi vanhin rakennus, Churgh of Holy Rude-kirkko sekä Stirlingin linna, jossa kruunattiin Skotlannin kuningatar Mary. Parhaiten Stirling tunnetaan Sir William Wallacesta, Skotlannin ensimmäisestä suuresta vapaustaistelijasta. Nykyään William Wallace muistetaan Mel Gibsonin tähdittämästä Bravehart- taipumaton elokuvasta.
Matka jatkuu Pitlochryn viehättävään kaupunkiin, jonka kuningatar Victoria nosti aikoinaan matkailijoiden tietoisuuteen.  

Täältä jatkamme matkaa Loch Rannochiin, jossa majoittuminen luonnonkauniille maaseudulle The Macdonald Loch Rannoch hotelliin.  http://www.macdonaldhotels.co.uk/our-hotels/macdonald-loch-rannoch-hotel/
Illallinen hotellin ravintolassa.

4.6. tiistai  

GLENGOEN POSTIKORTTIMAISET MAISEMAT
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti pohjoista ja ajamme läpi mahtavien maisemien. Matkalla pysähdymme pienessä Ylämaan Dalwhinnie – kylässä, joka on tunnettu Dalwhinnie Distilleryn single malt-viskistä. Tislaamovierailun ja maistiaisten jälkeen jatkamme kohti Fort Williamin kaupunkia. Pienen tauon jälkeen jatkamme matkaa ja saavumme yhteen Skotlannin sekä historiallisesti että maisemallisesti vaikuttavimpaan kohteeseen, Glengoen laaksoon, klaanisotien surulliseen taistelupaikkaan. Maan suurimman vuorijärven, Loch Lomondin sekä Loch Long- järven rantaa pitkin ajamme kohti seuraavaan majapaikkaamme. Koko matka tänne on todellista postikorttimaisemaa. 
 

BW Gleddoch hotellissa majoitumme. Se on alueen yksi parhaimmista hotelleista. Rakennus on ollut aikoinaan laivanvarustajabaronin Sir William Lithgownin maaseutukoti. Hotellin ympärillä on 145 hehtaarin suuruinen puisto, josta avautuu maisemat Clyde-joelle sekä Ben Lomond-vuorelle. https://gleddoch.com/
Illallinen hotellin ravintolassa.

5.6. keskiviikko          

KELPIESIT JA EDINBURGH         
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Skotlannin pääkaupunki Edinburghia. Matkalla pysähdymme valokuvaustauolle Kelpiesien patsailla. Kelpiesit ovat 30 m korkuiset upeat hevosenpääpatsaat. Näillä yhdistetään 16 yhteisöä Falkirkin kunnan alueella. Taiteilija Andy Scott teki kyseiset patsaat vuonna 2014 yleisölle avattuun puistoon.
Edinburghissa tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Näemme ulkoapäin mahtipontisen Edinburghin linnan, joka muinaisen tulivuoren päälle rakennettuna hallitsee kaupunkikuvaa. Laskeudumme Royal Mile -katua alas ja vierailemme kauniissa St. Gilesin katedraalissa. Tämä ns. High Kirk of Scotland eli maan pääkirkko on myös useiden Skotlannin ritarien kotikirkko, nimetty pitkäaikaisen erakon Pyhän Gilesin mukaan. Royal Mile -kadun toisessa päällä sijaitsee kuningattaren Skotlannin koti, Holyroodin palatsi.
Majoittuminen Holiday Inn Edinburgh City West - hotelliin ja ilta vapaa.

6.6. torstai                 

BRITANNIA-ALUS JA EDINBURGH
Aamiaisen jälkeen vierailu Britannia laivassa, joka toimi neljä vuosikymmentä kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin sekä yksityisenä loma-aluksena että virallisten vierailujen laivana. Näemme niin salongit kuin yksityiset makuuhuoneetkin – kuningattaren sänky on hämmästyttävän vaatimaton.

Ocean Terminaalissa, jossa laivakin sijaitsee ja jossa on useita kahviloita, baareja ja kauppoja on vapaa-aikaa. Täältä lähdemme kohti lentokenttää. Klo 18:40 Finnairin lento Helsinkiin, jonne saapuminen klo 23:10.

 

Hinta  

Matkalla mukana 20-25 henkilöä 1150 euroa/henkilö/2h huoneessa

Matkalla mukana yli 26 henkilöä 1099 euroa/henkilö/2h huoneessa

Yhden hengen huoneen lisämaksu 115 euroa.
 

Hintaan sisältyy; Finnairin lennot Helsinki – Edinburgh – Helsinki turistiluokassa,  kolmen yön majoitus matkaohjelman mukaisesti, 3 aamiaista ja 2 illallista, ohjelman mukaiset bussikuljetukset, vierailut Holy Rude-kirkossa, Stirlingin linnassa, Dalwhinnien viskitislaamossa, St. Gilesin  katedraalissa ja Britannia-laivalla. Suomenkielisen oppaan palvelu koko matkan ajan, lentokenttämaksut, paikalliset verot ja arvonlisävero.

Hintaan ei sisälly; Ruokajuomat, juomarahat ja matkavakuutus. Yhteisesti sovittavat mahdolliset muut ruokailut tai toivottavat palvelut. Järjestämme myös bussikuljetuksen Mikkelistä Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin.
 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Leena Parkkonen  
050 526 8536
**@**                                                             

Pirkko Pomèll
050 368 3875
**@**
 

Vastuullinen matkanjärjestäjä  Resviaria /KKV 2107/06/MjMv

Tervetuloa!