Vinkkejä Maailman rukouspäivän tilaisuuden järjestämiseen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Vinkkejä Maailman rukouspäivän tilaisuuden järjestämiseen

Eri seurakunnat voivat järjestää Maailman rukouspäivän (MRP) tilaisuuden vuorotellen. Tilaisuuden suunnitteluryhmän kokoonkutsujana toimii tilaisuuden järjestysvuorossa oleva seurakunta. Suunnitteluun osallistuu kustakin seurakunnasta 1-2 henkilöä.

Suunnittelupalavereja on hyvä olla 2-3 ja lisäksi palautepalaveri tilaisuuden jälkeen. Tilaisuuden vastuut jaetaan seurakuntien kesken. Ovella on hyvä olla vastaanottamassa edustaja joka seurakunnasta, puheenvuoroihin ja kolehdin keruuseen valitaan jokaisen seurakunnan edustus, samoin esirukousten lukemiseen ja rukouspalveluun, jos sellainen järjestetään. Jokainen seurakunta osallistuu myös mainosten jakamiseen.

Tilaisuudessa voi olla lauluryhmiä / yksinlaulajia / laulujen säestäjiä. Yleensä yhteislaulujen säestäjä on järjestävästä seurakunnasta, samoin lauluryhmät.
Päävastuu on kulloinkin järjestävällä seurakunnalla, joka huolehtii mm. tilaisuuden mainostuksen radioon ja lehtiin, illan juonnon, kahvitukset, lastenhoidon, esirukouslaput ym. tilaisuudessa tarvittavat käytännön asiat.

Käytössä voi olla myös esim. ”rukouskapula”, joka tilaisuuden päätteeksi luovutetaan seuraavan MRP-tilaisuuden järjestäjälle. Rukouskapulaa säilytetään kunkin seurakunnan itse haluamalla paikalla seuraavaan tapahtumaan saakka. Kapula muistuttaa rukoilemaan kohdemaan asioiden ja yleensä naisten ja lasten puolesta.

Valmiista ohjelmasta voi myös poimia otteita soveltuvin osin. MRP-tilaisuudessa tulee kuitenkin pitää esillä vuoden teemaa ja kohdemaata, samoin kolehtikohde tulee olla MRP-ohjeen mukainen.

Vuorovaikutteinen tilaisuus, jossa osallistujat voivat kommunikoida keskenään koko joukolla tai pikkuryhmissä, tuo ohjelmaan elävyyttä.

Maailman rukouspäivän lisäksi voi järjestää esim. syyskuussa toisen yhteiskristillisen rukoustapahtuman, jossa mm. tiedotetaan seuraavan kevään MRP-tilaisuudesta.