Lapin NNKY
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Lapin NNKY: IKIOMA ensikirjan® viikonloppukurssi Rovaniemellä 9.-10.2.2019

 

 

Pohjois-Suomen IKIOMA-ryhmien ohjaajien viikonloppukoulutuksessa perehdytään pienille näkö- ja monivammaisille lapsille suunnitellun kosketeltavan IKIOMA ensikirjan® tekemiseen sekä vapaaehtoisten ohjaamiseen.
 

IKIOMA ensikirja® on nelisivuinen kankainen kirja, jonka kuvitukselle ja materiaaleille on tarkoin määritetyt ohjeet. Vapaaehtoiset tekijät ovat eri puolilla Suomea valmistaneet tähän mennessä kirjoja lähes kaksisataa ja lähes sata perhettä on jo saanut oman kirjansa. Koulutuksella taataan turvalliset ja laadukkaat ensikirjat sekä tasokas vapaaehtoisten ohjaaminen.
 

Ohjaajakurssilla IKIOMA ensikirja® -idean äiti ja koordinaattori, oululainen Vuokko Keränen, kertoo pienen lapsen koskettelukirjasta ja sen merkityksestä näkö- ja monivammaiselle lapselle. Kurssilla myös valmistetaan IKIOMA ensikirjan® sivuja.

Paikka ja aika

Koulutus pidetään Rovaniemen Järjestötalolla Neuvokkaan tiloissa lauantaina 9.2.19 klo 10 - 20 ja sunnuntaina 10.2. klo 9 - 18. Se on maksuton ja siihen sisältyy myös ruokailut sekä majoitus, matkakustannuksiin on mahdollista saada avustusta. Osallistujilta edellytetään yhden IKIOMA-ryhmän perustamista omalla paikkakunnallaan.

Koulutukseen otetaan kymmenen osallistujaa, korkeintaan kaksi samalta paikkakunnalta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

**@** tai p. 0400 726178. Voit ilmoittautua myös Ota yhteyttä-lomakkeen kautta osoitteessa http://ikiomaensikirja.fi

Kamalat äidit 

 
Uusista Kamalat äidit -ryhmistä, jotka alkavat mahdollisesti 2019 voit kysellä Rovaniemen seurakunnan nuoristyönohjaajalta, Jenniina Heikkilä 040 7300 153.

Oletko Kamala Äiti?

Murrosiän sanotaan alkavan siitä, kun vanhemmat muuttuvat hankaliksi. Kamalat äidit® -toiminta on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Työn ytimessä ovat luottamukselliset, maksuttomat vertaisryhmät, joissa käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden naisten kanssa. Suomen NNKY-liitto koordinoi ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus tukee valtakunnallista Kamalat äidit® -toimintaa

Juuri tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan muita ongelmia kuin äiti.

Maija Paavilainen: Äiti on äiti

Ryhmissä keskustellaan arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät. Ehkäpä opimme näkemään lapsen hyviä puolia, emmekä tuomitse itseäkään niin helposti. Kamalat Äidit vaihtavat ajatuksia ihan tavallisista, arkisista tilanteista ja ryhmään voi osallistua, vaikkei kotona vallitsisikaan vakava sotatila.

Usko omaan itseen vahvistui; olen ihan hyvä äiti tällaisena.

Rovaniemen vertaisryhmää ohjaavat nuorisotyönohjaajat Merita Orell-Kiviniemi ja Jenniina Heikkilä, jotka ovat käyneet NNKY:n järjestämän Kamalat äidit® -perehdyttämiskoulutuksen ja hankkineet runsaasti kokemusta aiheesta oman perhe-elämän kautta. Ryhmätoiminnan järjestää Rovaniemen ev.lut seurakunta.

 


Liity jäseneksi

Täytä liittymislomake ja valitse yhdistysvalikosta Lapin NNKY.

Jäsenedut

* Näkyvä Nainen lehti neljästi vuodessa

* jäsenalennus Hotelli Helkassa

* 10% alennus Tunturikeimiön palveluista

HOX!

Kiinnostaisiko Lapin NNKY:n yhteinen saunailta Tunturikeimiöllä?

Ota yhteyttä hallituksen jäseniin:

 

Lapin NNKY:n hallitus 2018-2019

Pj. Ella Paksuniemi
p. 040 7349226
**@**

Siht. Sirkka Nissi-Onnela
p. 040 7583959
**@**

Miia Kaartama
p. 040 5552100
**@**

Kristiina Nikkinen
p.040 5867022
**@**

Marja-Kaisa Seppälä, rahastonhoitaja, jäsenrekisteri
p. 0405426 393
**@**

Otamme ilolla vastaan toimintaideoita!