Kamalat äidit – tervetuloa!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Kamalat äidit – tervetuloa!

Kamalat äidit -vertaisryhmät jäävät tauolle 13.4.2020 saakka!

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi suosittelemme Kamalat äidit -vertaisryhmien kokoontumisten keskeyttämistä 13.4.2020 saakka.

Pyrimme toimimaan annettujen ohjeiden ja suositusten mukaisesti ja näin voimme omalta osaltamme ennaltaehkäistä koronaviruksen tartuntojen leviämistä ja suojata ihmisiä. Seuraamme viranomaisohjeistuksia ja tiedotamme tilanteen muuttuessa tai jatkuessa.

Järjestämme ohjaajille koulutusta digiympäristössä ja suunnitteilla on myös Kamalat äidit -verkkkovertaisryhmiä yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton kanssa. Seuraa ilmoittelua Kamalien äitien Facebook-sivulla  ja verkkosivulla www.kamalataidit.fi


Olethan yhteydessä oman vertaisryhmäsi ohjaajiin tarvittaessa.
 

NNKY-liiton Kamalat äidit -työntekijät tavoitat sähköpostitse osoitteesta **@**

*

Kamalat äidit® kehittyi paikallisesta äitiryhmästä valtakunnalliseksi toimintamalliksi

Kamalat äidit® -toiminta sai alkunsa vuonna 2005 Oulun NNKY:llä. Kutsuimme koolle teinityttöjen äitejä ”Kamalien äitien seuraan”, ja yllätykseksemme aihe herätti niin äitien kuin tiedotusvälineidenkin kiinnostuksen.

Oma vaikutuksensa oli eittämättä nimellä ”Kamalien äitien seura”, joka kiinnitti huomion, ehkä vähän ärsyttikin. Nimi oli lainatavaraa. Kallion seurakunnassa Helsingissä oli jo aiemmin hiukan samalla periaatteella toimiva kaikenikäisten lasten äitien ryhmä. Luvan kautta saimme nimen käyttöömme.

Alussa kutsuimme ryhmiimme nimenomaan teinityttöjen äitejä. Myöhemmin toiminta laajeni koskemaan tietysti myös poikien äitejä.

Toiminta laajeni nopeasti ja vertaisryhmille oli selkeästi tarvetta; murrosikäisten äidit halusivat huojentaa mieltään samassa tilanteessa olevien kanssa.

Innostuksesta syntyi Oulun NNKY:ssä vuonna 2007 Kamalat äidit -kehittämisprojekti, jota Raha-automaattiyhdistys tuki taloudellisesti ja toimintaa ryhdyttiin kehittämään suunnitelmallisesti.

Toinen RAY-rahoitus saatiin vuonna 2013. Tämän rahoituksen turvin vertaisryhmien ohjaajia ryhdyttiin perehdyttämään eri puolille Suomea ja ryhmiä syntyi Oulun seudun ulkopuolellekin. Kamalat äidit® -toimintamalli ja nimi rekisteröitiin vuonna 2013. Tavaramerkin omistaa Oulun NNKY.

Suomen NNKY-liitto käynnisti valtakunnallisen Kamalat äidit® -toiminnan Raha-automaattiyhdistyksen tukemana vuonna 2015. Nykyisin Kamalat äidit® -toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Maarit Peltoniemi, toiminnanjohtaja, Oulun NNKY

 

Juuri tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan muita ongelmia kuin äiti.

Maija Paavilainen: Äiti on äiti

 

  • Kamalat äidit -ryhmiä kokoontuu eri paikkakunnilla koko Suomessa ja uusia ryhmiä perustetaan kaiken aikaa. Ryhmien tiedot löydät vertaistoiminnan kalenterista (valmistuu myöhemmin).
  • Jos paikkakunnallasi ei vielä ole Kamalat äidit -ryhmää, voit perustaa sellaisen!
    Tutustu ryhmänohjaajan materiaaliin (valmistuu myöhemmin) ja ota meihin yhteyttä!
  • Tutustu myös lehtiartikkeleihin, opinnäytetöihin ja muuhun kiinnostavaan materiaaliin (sivu valmistuu myöhemmin)!
  • Seuraa ja keskustele somessa Kamalien äitien Facebook-sivulla.

 

Yhteystiedot:
 

Kamalat äidit® -koordinaattori Vaula Hacklin
p. 050 586 3776, **@****@**

Kamalat äidit® -assistentti Sarita Seppä
**@**
 

www.kamalataidit.fi

https://www.facebook.com/KamalatAidit/