Maailman rukouspäivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Maailman rukouspäivä

Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina.

Maailman rukouspäivä edistää ihmisoikeuksia ja maailmanrauhaa.

Maailman rukouspäivän (World Day of Prayer) taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla, kun presbyteerinaiset kutsuivat muiden kirkkokuntien naisia rukoukseen yhteisten asioiden puolesta sisällissodan seurausten, mustien vapautumisen ja maahanmuuttajien monenlaisten ongelmien pakottamana.

Maailman rukouspäivää vietetään nykyään 140 eri maassa. Suomeen Maailman rukouspäivä rantautui jo ennen sotia, mutta sen vietto vakiintui vasta 1960-luvulla. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi NNKY.

Rukouspäiväliike painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukoilemme eri maiden naisten esittämien rukousaiheiden puolesta ja jaamme omastamme niille, jotka tarvitsevat taloudellista tukeamme.

Maailman rukouspäivänä myös Suomessa kokoonnutaan useilla paikkakunnilla rukoilemaan ja kiittämään yhdessä. Suomessa on kaksi kansallista komiteaa, jotka välittävät kansainväliseltä komitealta tulevat rukousohjelmatekstit suomen- ja ruotsinkielisinä eteenpäin eri kristillisistä kirkoista ja suunnista muodostuville paikallisille ryhmille.

Haluatko rukoilla yhdessä maailman miljoonien kristittyjen naisten kanssa?

 

Tule mukaan maailmanlaajuiseen esirukoukseen. Kullakin vuodella on erityinen teema, johon liittyen jonkun, yleensä kehitysmaan naiset valmistelevat aineiston rukouspäivää varten. Teemaan liittyen tuodaan myös esille naisten elämään liittyviä ongelmia ja ilonaiheita.
 

Vuoden 2019 teema: “Tulkaa - Kaikki on valmista”

 

Vuoden 2019 MRP-hartauden ovat laatineet Slovenian MRP-toimikunnan naiset. Teemana on kutsu Herran hääjuhlaan - otatko sen vastaan?

Maailman rukouspäivä on kaikille avoin tilaisuus, joka sisältää hartauden, yhteislaulua, kuvia ja kerrontaa maailmalta sekä kahvitarjoilun. Järjestäjinä naisia eri kirkkokunnista.

Maailman rukouspäivän keräystuotto 2019 kerätään Suomen NNKY-liiton Voimasiskot-vertaistoiminnan hyväksi.

Voimasiskot-vertaistoiminta on tarkoitettu kaikille naisille, joita kiinnostaa pienryhmätyöskentely tunteiden ja voimavarojen parissa. Voimasiskot-vertaistoiminnan tarkoituksena on antaa naisille työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.
   Voimasiskot-toimintaa koordinoi Suomen NNKY-liitto ry ja hankkeen suojelijana on Helsingin piispa emerita Irja Askola.

 

Pyydämme, että Maailman rukouspäivän tilaisuuksien keräystuotot tilitetään Suomen NNKY-liiton keräystilille Danske Bank DABAFIHH, FI39 8000 1300 7040 05 (tiedonanto: Maailman rukouspäivä 2019). Keräyslupa: RA/2018/264 päätös 8.3.2018, voimassa 8.3.2018–7.3.2021 koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kokonaistuotosta menee 10 % kansainvälisen Maailman rukouspäivätoiminnan keskustoimiston kulujen kattamiseen.

Maailman rukouspäivän aineisto 2019 löytyy liitteinä sivun alalaidalla.

Lisätietoja

Lisätietoja kansainvälisestä Maailman rukouspäivästä: www.worlddayofprayer.net

Suomen kansallinen Maailman rukouspäivän toimikunta, puheenjohtaja Anne Huoponen, p. 040 524 2745 tai **@**

Aineistopyynnöt ja kysymykset: Anne Lagerstedt **@**

Materiaalit liitetiedostoina

Käyttölupa: Barbara Wohinz ja Diana Novak ovat säveltäneet MPR-tilaisuuteen musiikin. Nuotit ja sloveenin kieliset sanat ovat käytettävissä. Aine Pedersen Leen sovittamaan slovenialaiseen kansanlauluun on saatavana sekä nuotit että englanninkieliset sanat. Säveltäjät ovat antaneet luvan kaikille kansallisille MRP-komiteoille kääntää, soittaa, laulaa, tulostaa ja kopioida lauluja käytettäväksi MRP-tilaisuuksissa. Muuhun käyttöön tulee pyytää lupa. The day thou gavest, Lord, is ended on julkaistu nettisivulla vapaaseen yleiseen käyttöön. Säveltäjän nimi tulee mainita.


docx liite

MRP 2019 Rukouspäiväteksti

pptx liite

MRP 2019: PowerPoint-kuvaesitys sisältäen suomenkieliset kuvatekstit

jpg liite

MRP 2019 tunnuskuva

pdf liite

nuotit: Le mi

pdf liite

nuotit: Daridev

pdf liite

nuotit:Pridi

pdf liite

nuotit: Zahlava

pdf liite

nuotit: Let our song praise the Lord

pdf liite

nuotit: Cebelica

pdf liite

nuotit: Celebrate

jpg liite

nuotit: Come along

pdf liite

nuotit: Moj Psalm

pdf liite

nuotit: Mi smo mladi