Maailman rukouspäivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3
Yhteystiedot | På svenska | In English | Sivukartta | Intranet

Naiset luovat turvallisen maailman.

Maailman rukouspäivä 2.3.2018

Maailman rukouspäivää eli Naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina.

Maailman rukouspäivä edistää ihmisoikeuksia ja maailmanrauhaa.

Maailman rukouspäivän (World Day of Prayer) taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla, kun presbyteerinaiset kutsuivat muiden kirkkokuntien naisia rukoukseen yhteisten asioiden puolesta sisällissodan seurausten, mustien vapautumisen ja maahanmuuttajien monenlaisten ongelmien pakottamana.

Maailman rukouspäivää vietetään nykyään 140 eri maassa. Suomeen Maailman rukouspäivä rantautui jo ennen sotia, mutta sen vietto vakiintui vasta 1960-luvulla. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi NNKY.

Rukouspäiväliike painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukoilemme eri maiden naisten esittämien rukousaiheiden puolesta ja jaamme omastamme niille, jotka tarvitsevat taloudellista tukeamme.

Maailman rukouspäivänä myös Suomessa kokoonnutaan useilla paikkakunnilla rukoilemaan ja kiittämään yhdessä. Suomessa on kaksi kansallista komiteaa, jotka välittävät kansainväliseltä komitealta tulevat rukousohjelmatekstit suomen- ja ruotsinkielisinä eteenpäin eri kristillisistä kirkoista ja suunnista muodostuville paikallisille ryhmille.

Kutsu

Haluatko rukoilla yhdessä maailman miljoonien kristittyjen naisten kanssa? Tule mukaan maailmanlaajuiseen esirukoukseen. Jos paikkakunnallasi ei järjestetä Maailman rukouspäivää, voit itse olla aloitteentekijänä ja kutsua eri kirkkojen ja suuntien naiset yhteiseen rukoukseen.

Kullakin vuodella on erityinen teema, johon liittyen jonkun, yleensä kehitysmaan naiset valmistelevat aineiston rukouspäivää varten. Teemaan liittyen tuodaan myös esille naisten elämään liittyviä ongelmia ja ilonaiheita.
 

Vuoden 2018 teema

“Jumala loi kaiken hyväksi”

Tämän vuoden MRP-hartauden ovat laatineet Surinamen MRP-toimikunnan naiset. Teemana on oikeudenmukaisuus ja luomakunnan kunnioittaminen.

Maailman rukouspäivä on kaikille avoin tilaisuus, joka sisältää hartauden, yhteislaulua, kuvia ja kerrontaa maailmalta sekä kahvitarjoilun. Järjestäjinä naisia eri kirkkokunnista.

Pääkaupunkiseudun Maailman rukouspäivän hartaus järjestetään 2.3.2018 klo 12 Helsingin Ev.lut. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntasalissa, Bulevardi 16b, 2.kerros.

Suomen Metodistikirkko tukee kristillisen koulun toimintaa Chennaissa. Maailman rukouspäivän keräystuotto ohjataan ensisijaisesti uusien koulukirjojen hankkimiseen oppilaille keväällä 2018. Lisätietoja liitteessä.

 

Pyydämme, että Maailman rukouspäivän tilaisuuksien keräystuotot tilitetään Suomen NNKY-liiton keräystilille Danske Bank DABAFIHH, FI39 8000 1300 7040 05 (tiedonanto: Maailman rukouspäivä 2018). Keräyslupa on POL-2014-14800 päätös 12.2.2015. Lupa on voimassa 12.2.2015–11.2.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kokonaistuotosta menee 10 % kansainvälisen Maailman rukouspäivätoiminnan keskustoimiston kulujen kattamiseen.

Maailman rukouspäivän aineisto 2018 löytyy liitteinä sivun alalaidalla.

Tervetuloa myös järjestämään paikkakunnallesi oma Maailman rukouspäivä -tilaisuus. 

Lisätietoja

Lisätietoja kansainvälisestä Maailman rukouspäivästä: www.worlddayofprayer.net

Suomen kansallinen Maailman rukouspäivän toimikunta, puheenjohtaja Anne Huoponen, p. 040 524 2745 tai **@**

Aineistopyynnöt ja kysymykset: Anne Lagerstedt **@**

Materiaalit liitteinä


docx liite

MRP 2018: Rukouspäiväteksti

pptx liite

MRP 2018: PowerPoint-kuvaesitys sisältäen suomenkieliset kuvatekstit

pptx liite

MRP 2018: PowerPoint kuvaesitys ilman kuvatekstejä

docx liite

MRP 2018 kuvatekstit erillisenä

jpg liite

Vuoden 2018 MRP-teemakuva

pdf liite

nuotit: San gado du reti tru

pdf liite

nuotit: Genesis 1:31 alkuosa

pdf liite

nuotit: Genesis 1:31 loppuosa

pdf liite

nuotit: Mi moi kondre

jpg liite

Surinamen kartta

jpg liite

Kuvituskuva. Kuvankäyttöoikeus vain vuoden 2018 Maailman rukouspäivän tiedotuksessa.

jpg liite

Kuvituskuva. Kuvankäyttöoikeus vain vuoden 2018 Maailman rukouspäivän tiedotuksessa.

jpg liite

Kuvituskuva. Kuvankäyttöoikeus vain vuoden 2018 Maailman rukouspäivän tiedotuksessa.

docx liite

MRP-keräyskohde Intiassa